Jag älskar mitt jobb!

Att få möta människor, ta del av livshistorier, ges möjlighet att stödja och ge hjälp till läkning när livet begränsas av måendet – jag kunde inte göra något bättre!

Händelsen som ledde mig dit jag är idag

Så länge jag minns har jag haft en vilja att hjälpa andra att få må bra. En tragisk händelse då jag var 16 år ledde mig dit jag är idag. Den gjorde oförglömligt intryck och fick mig tidigt att ifrågasätta hur vi tar hand om och ser på våra kroppar, vad vi stoppar i den, hur vi ser på sjukdom, hälsa och framförallt hur vi ser på läkning. Min lillebror fick skelettcancer till följd av en TBC-vaccinering och gick bort efter ett år av smärtsamt utmattande medicinering.

Min upptäcktsresa inom alternativ medicin

 

Där väcktes min övertygelse om att det måste finnas något annat snällare och naturligare sätt att läka och där började min upptäcktsresa inom alternativ medicin. Den inleddes med en 4-årig utbildning till naturläkare. Med gedigen basmedicin i grunden lotsade jag mig fram genom alltifrån naturmedicin, akupunktur, zonterapi, ögondiagnostik, kiropraktik och massage till homeopati. Jag gick olika kurser i och praktiserade alternativ medicin i Österrike och Sverige men det var den klassiska homeopatin jag hela tiden drogs till.

Homeopatins helhetssyn talade direkt till mig

Homeopatin talade direkt till mig som ett sätt att förstå inte bara människan utan även att förhålla sig till livet. Jag blev fascinerad av den för mig så uppenbart självklara helhetssynen, tilltalades av sättet att förstå sjukdom och läkande och av ödmjukheten inför våra i grunden så fantastiskt fungerande kroppar.

Ständig vidareutbildning inom homeopati

Det blev i homeopati jag valde att ta en 2-årig vidareutbildning och därefter ständigt fortsatt att lära mig mer av världens ledande homeopater. Nationellt genom mitt yrkesförbund, internationellt vid olika kurser och tillsammans med kollegor från hela världen genom en sammanhängande vidareutbildning i Belgien som jag haft glädjen att följa sedan 90-talet. Alltid lika nyfiken att vilja lära mer. För klar det blir man ju, som tur är, aldrig!

 

Aktiv i mitt förbund

Under många år var jag aktivt verksam i styrelsen för mitt förbund Svenska Akademin för Klassisk Homeopati, SAKH. Det homeopatförbund i Sverige som har högst ställda krav på utbildning och som senare bytt namn till KHY, Klassiska Homeopaters Yrkesförbund.

Alternativmedicinska Mottagningen

Under mina verksamma år har jag haft mottagning på olika platser i Stockholm och under 21 år drev jag Alternativmedicinska Mottagningen på Folkungagatan 84 på Söder tillsammans med kära kollegor, där vi även hade förbundets kansli.

Livet tog sig en annan väg

Livet tog sig under några år oväntat en helt annan väg. Många år av jobb samtidigt med att ta hand om sjuka och behövande anhöriga började ta ut sin rätt. När det tillkom livskriser och väcktes upp trauman med extrem stressutmattning och PTSD som följd slutade kroppen slutligen helt att fungera. Hela mitt väsen ropade efter paus och vila. Bad om nödvändig tid för självreflektion, helande och förändring.

Vägen mot läkning och ett Nytt liv

Den slingriga vägen mot att göra mig hel igen krävde total kursändring i livet och blev en bitvis smärtsamt svår, men även hisnande magisk resa in i mig själv.

 

 

 

 

 

Läkevägen gick genom homeopati och samtalsterapi, via mindfulness och meditation, naturen, yoga, andlighet och ett år av självutvecklande psykosyntes på Humanova. Jag nådde en ny kontakt med mig själv, fann ett inre lugn, upptäckte spännande och magiska delar och förmågor jag inte visste fanns och blev klarare över vilka livsvärden som betyder något för mig.

Att vara sann mot mig själv

Det blev viktigt att vara sann mot mig själv och att stå i kontakt med och följa mitt hjärta. I det ingick att jobba på ett nytt, bredare och helare sätt med tillgång till mitt eget fulla register samt ett behov av fler verktyg för att ännu bättre kunna hjälpa andra till läkning. Holistisk förståelse, öppenhet för våra inneboende obegränsade möjligheter och värnande om både människa och Moder Jord genomsyrade mina val då jag försåg mig med ny kunskap och uppdaterade mig i allt ifrån energimedicin, spiritualitet, kvantfysik, det senaste inom kost, näring och hälsa till healing och mer homeopati.

Min vision – Människor i Harmoni för en Värld i Harmoni

Min vision och syftet med allt mitt arbete stod allt klarare. Jag ville inte bara hjälpa andra förstå sig på sin egen fantastiska kropp, få läka naturligt, komma i balans och må bra. Jag önskade dem att nå Harmoni och jag önskade verka för att även vår Värld skulle få vara en plats i harmoni.

 

I Harmoni

Jag såg att det ena var en förutsättning för det andra och det blev uppenbart att det också var vad mitt företag i fortsättningen skulle heta. Att nå en Värld i Harmoni går till stor del genom kvinnorna och jag önskade jobba med mer fokus mot att hjälpa och stödja just kvinnor och flickor att nå sin inre potential, sina resurser och förmågor.

 

 

 

 

 

 

I det har jag hjälp av de många givande kontakter och värdefulla samarbeten jag har genom mina nätverk med andra duktiga och kloka yrkeskvinnor. Kreativitet, lust och glädje ropade också efter sitt, så utrymme för sång, dans och härligt målande fick det också bli mer av i mitt eget liv.

Längtan att använda händerna

 

 

I en längtan att få använda händerna fann jag småningom utbildningen i Bodysense. Den blev inte bara en utbildning utan gav även djup traumaläkning och blev ytterligare en stark resa i personlig utveckling.

Tacksamhet

Idag känner jag trots, eller tack vare, alla utmaningar jag varit igenom en enorm tacksamhet över de lärdomar jag fått med mig längs min resa. Allt självupplevt och det jag behövt följa på nära håll har gett mig en ovärderlig fördjupad förståelse och ödmjukhet inför människor med sina olika sjukdomsproblematik och livssituationer. En förståelse jag har både glädje och hjälp av när jag tar den med mig i mötet med mina patienter och klienter.

Nu tar jag emot hemifrån i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

      Hit är du Varmt Välkommen!